Konatil varter opp med kjøttfri taco

15. mars 2017

Gjør som Konatil og bruk Liv Laga vegetarburgere i tacoen. – Man trenger absolutt ikke ha vegetarianere på besøk for å servere disse, sier den populære mammabloggeren.

Christina Sandnes står bak bloggen Konatil, og hun er gift med Peter Kihlman som har bloggen Pappahjerte. Forrige uke vartet Pappahjerte opp med vegetarburgere servert på tradisjonelt burgervis. Nå har også Christina tryllet frem et godt middagsmåltid med vegetarburgere i hovedrollen.

KonaTil Christina Sandnes serverer Liv Laga vegetarburgere fra HOFF til familien
Christina Sandnes serverte Liv Laga vegetarburgere som taco, og hun brukte både tortilla og skjell/trays.

– Jeg valgte rett og slett å bruke vegetarburgerne i tacoen! Jeg lagde vårt vanlige tacomåltid, som består av salat, agurk, tomat, mais, gulrot, paprika og hjemmelaget guacamole/rømme. Så stekte jeg burgerne i ovnen som anvist på pakken, før jeg skar dem opp i strimler og småbiter. En enkel og kjapp løsning som erstattet kjøttdeigen, sier Christina.

Christina kan bekrefte at taco er en av middagsfavorittene i familien, og det går sjelden en uke uten taco på middagsbordet. Hun synes den kjøttfrie løsningen på tacomåltidet er en god erstatter til taco med kjøtt.

– Ja, det syns jeg, helt klart! Det er lett å føle at «noe mangler» når man eksperimenterer med det gode gamle tacomåltidet, men det var faktisk ikke tilfellet denne gangen.

Les hele blogginnlegget fra Konatil om Liv Laga vegetarburgere her.

Falt i smak hos store og små

Christina prøvde begge variantene av Liv Laga vegetarburger i tacoen, både Tomat og Ost og Original.

– Tomat og Ost vant en knepen seier. Overraskende bra krydret, med et hint av chili som gjorde det ekstra spennende, sier hun.

– Ble du overrasket over at du likte vegetarburgerne så godt som du gjorde?

– Ja, for jeg husker fortsatt tida på starten av 2000-tallet da det bare var tofu å få tak i når det gjaldt vegetarmat, så det er befriende å kjenne skikkelige smaker med god konsistens i tillegg. Jeg er ikke spesielt glad i tørr mat, og ble veldig positivt overrasket over konsistensen på disse burgerne.

– Likte barna vegetarburgerne servert i tacoinnpakning?

– Ja, det gjorde de faktisk! De pleier å rynke på nesa av chili, men ved å dele opp burgerne i mindre biter merket de ingenting til den. Taco er heldigvis taco selv om man ikke bruker kjøttdeig.

KonaTil serverer Liv Laga vegetarburgere fra HOFF med tacovri

Les også: Pappahjerte om Liv Laga: – Går vanlig hamburger en høy gang

Vegetarburgere i middagsloopen

Pappahjerte skrev følgende på bloggen sin etter å ha servert Liv Laga vegetarburgere på tradisjonelt burgervis med salat og burgerbrød: «Veggisburgeren smakte altså så inn i hampesvarten godt at fattern forspiste seg og måtte ta seg en cowboystrekk i sofaen etterpå!». Christina og barna er også begeistret, noe som betyr at vegetarburgerne kommer til å bli et fast innslag på middagsbordet hos familien på fire.

– Ja, burgerne er allerede i middagsloopen vår. Og nå som vi innså at de kan brukes til mer enn «bare» burgere også, kommer vi til å bruke dem i flere forskjellige retter framover.

Hun har mange ideer til andre måter å tilberede og servere vegetarburgerne på.

– Jeg har allerede prøvd dem som restemat til lunsj dagen etter, og det passet ypperlig siden burgerne er like gode kalde. Litt salat eller grønnsaker ved siden av, og måltidet er i boks. Man kan også ha dem i pitabrød med grønnsaker og en god dressing, eller servere med ris, potet, pasta eller hva man måtte foretrekke. Her er det i grunnen bare fantasien som setter grenser!

– Ser du for deg at dette også vil fungere som et hverdagsmåltid, og ikke kun som typisk helgetaco?

– Ja, helt klart. Jeg tror jeg disse passer sammen med mye forskjellig tilbehør, og den raske og enkle tilberedingen gjør dem bare ekstra egnet som hverdagsmåltid.

KonaTil og Pappahjerte tester Liv Laga vegetarburgere med en tacovri

Trenger ikke være vegetarianer

På travle hverdager er det ofte om og gjøre å få middagsmaten kjapt på bordet før blodsukkeret til både store og små blir for lavt. Etter å ha testet Liv Laga vegetarburgere, er Christina klar på at middagsnyheten kan puttes i kategorien «raske og gode middagsløsninger».

– Alt som kan puttes i stekeovnen mens man ordner tilbehøret, er gull verdt for småbarnsfamilier som oss! Og med kort steketid i tillegg, må det jo være selve definisjonen på rask middagsløsning.

– Kunne du servert Liv Laga vegetarburgere for venninner eller storfamilien en helg?

– Man trenger absolutt ikke ha vegetarianere på besøk for å servere disse! Og det er tilbakemeldingene jeg har fått på bloggen også, at selv de mest innbitte kjøttelskerne har trykket Liv Laga-burgerne til sitt bryst. Og det skal man virkelig ikke kimse av.

KonaTil serverer Liv Laga vegetarburgere fra HOFF med en tacovri