Aglio e olio med italiensk vegetarburger

En superenkel og populær italiensk pastarett med spagetti, hvitløk, olivenolje, chili og persille er kjekt å ha på repertoaret. Her er vår variant med grønnkål, italiensk vegetarburgere, servert med hjemmelaget vegansk parmesan.

Du trenger:

Til 4 personer

2 pk Hoff Liv Laga Italiensk Vegetarburger
Ca. 350 g spaghetti
1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk, i tynne skiver
½ ts chiliflak
½ rød chilipepper, i tynne skiver
Ca. 50 g grønnkål, renset
1 pk bladpersille (ca. 40 g), grovhakket
Saft av ½ sitron
Litt salt og grovkvernet sort pepper

Vegansk parmesan
3 ss næringsgjær (fås kjøpt på helsekost)
120 g usaltede cashewnøtter
¾ ts salt
1 toppet ts hvitløkspulver

Slik gjør du:
1. Varm opp vegetarburgerne etter anvisning, del i litt tykke skiver.
2. Vegansk parmesan: Kjør sammen alle ingrediensene i en foodprosessor til det er finmalt, eller etter ønske.
3. Kok spaghetti etter anvisning.
4. Surr hvitløk i olivenolje på middels sterk varme 2-3 minutter, trekk pannen til sides, tilsett grønnkål. Sett tilbake på varmen, vend inn spaghetti og resten av ingrediensene. Smak til med sitron, salt og pepper.
5. Del burgerne i mindre biter, vend inn i pastaen eller server ved siden av, sammen med vegansk parmesan.

Tips:

  • Retten smaker også veldig godt med revet parmesan eller pecorino.
  • Italiensk vegetarburger kan fint erstattes med Liv Laga Original, Liv Laga Tomat og ost, eller Liv Laga Miniboller.
  • Vegansk parmesan: Bland gjerne flere typer nøtter og frø som for eksempel hasselnøtter, sesamfrø, solsikkefrø eller gresskarkjerner