Liv Laga-burger med korianderpesto og stekt aubergine

Vil du prøve noe nytt? Gi burgeren en ny vri med Liv Laga vegetarburger, grov korianderpesto og stekt aubergine.

Du trenger:

4 HOFF Liv Laga Vegetarburger tomat og ost
1 pk HOFF Opphøgde Potteter Søtpotet
4 grove hamburgerbrød

Grov korianderpesto:
1 dl hasselnøtter
1 stor potte koriander (evt. basilikum)
½ grønn chili
1 fedd hvitløk
Ca. 1 ½ dl olivenolje, av god kvalitet
Litt presset sitron
Salt og pepper

Stekt aubergine:
8 skiver aubergine
Ca. 2 ss olivenolje
Litt salt og pepper

Til servering:
Litt salat (gjerne Crispi, ruccula eller hjertesalat)
8 skiver tomat, krydret med salt og pepper
Ca. 4 ss aioli
Spirer etter ønske

Slik gjør du:

1. Stek Liv Laga Vegetarburgere og søtpotet etter anvisning på pakken.

Grov korianderpesto:
2. Rist hasselnøtter i en tørr panne på sterk varme, til skallet så vidt begynner å sprekke. Avkjøl. Ha nøtter, koriander, chili og hvitløk i en hurtighakke. Kjør raskt sammen, tilsett olivenolje til en litt løs konsistens, smak til med presset sitron, salt og pepper.

Stekt aubergine:
3. Pensle skivene med olje og stek dem på litt sterk varme til de er gylne og litt bløte. Dryss over salt og pepper etter smak.

4. Smør et tykt lag med pesto på bunnen av hamburgerbrødet, legg lagvis salat, aubergine, tomat, vegetarburger, aioli og tilslutt litt spirer. Server med nystekt søtpotet, ekstra pesto og en god aioli.

Tips: Splitt hamburgerbrødene og stek snittflatene i en panne med olje eller margarin til de har en gyllen overflate, eller varm dem raskt i ovnen før servering.

Tilberedning av Liv Laga vegetarburgere:

Tilberedes i stekeovn fra frossen tilstand.

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (eller i varmluft 180 °C)
  2. Fordel Liv Laga vegetarburgerne utover i en langpanne, gjerne med bakepapir i bunnen.
  3. Sett brettet med Liv Laga vegetarburgere midt i ovnen, og stek dem til de er sprø, ca. 15 – 18 minutter.
  4. Steketiden vil variere noe fra ovn til ovn.
Voksenburger2