Liv Laga Vegetarburger med creamed corn, teriyakimarinert sopp og brie
En god sommerlig burger er alltid populært og ekstra stas er det med grillet. Her er oppskrift på Liv Laga Vegetarburger Original med nydelig creamed corn, teriyakimarinert aromasopp og brie.
(4 personer)
Du trenger:
4 stk Liv Laga Vegetarburger Original (tint)
4 stk hamburgerbrød, gjerne brioche
Creamed corn:
2 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
1 stor bx (285 g) hermetisk mais (avsilt)
2 ½ dl kremfløte
1 ts hvitløkpulver
Ca. ½ ts salt
Maizena til jevning
1 ss frisk timian, finhakket
Teriyakimarinert sopp:
1 pk (120 g) teriyakimarinade
250 g aromasopp (evt. sjampinjong)
Litt salt og pepper
Til servering:
Grønn salat (f.eks. vårsalat og ruccula)
½ rødløk, i tynne skiver
2 tomater, i tynne skiver
8 skiver brie
Spirer
Vegansk dressing eller mild salsa
Slik gjør du:
1. Creamed corn: Smelt smør i en liten kjele, tilsett løk og la det surre sammen et 1-2 minutter på middels sterk varme. Rør inn mais, stek videre 1-2 minutter, tilsett fløte, hvitløkpulver og salt, la det småkoke ca. 5 minutter. Jevn med maizena til en litt tykk stuing, rør inn timian, smak til med salt og pepper.
2. Teryiakimarinert sopp: Del sopp i litt store båter eller skiver. Pensle med teryiakimarinade, grill på middels sterk varme til soppen er gyllen på begge sider. Krydre med salt og pepper. Pensle over litt ekstra marinade før servering.
3. Grill vegetarburgerne på middels sterk varme, til de er gjennomvarme. Legg på brie og la osten smelte litt under lokk.
4. Varm hamburgerbrødene på grillen, legg på lagvis salat, tomat, creamed corn, rødløk, grillet sopp og til slutt vegetarburgere med brie. Topp med spirer og gjerne litt spicy vegansk dressing.
Tips:
Varier gjerne med andre typer tilbehør og ost som for eksempel avokado, tomatsalsa og en god cheddar.
Server gjerne med Hoff Opphøgde Potteter eller Hoff Potetsalat Vårløk og Urter eller Hoff Potetsalat med Grillkrydder.
Ønsker du annet fyll i burgerne smaker det også godt med avokado, marinerte bønner, tomatsalsa eller en god cheddar.