Gulrot- og ingefærsuppe med Hoff Liv Laga Italiensk Vegetarburger

Her er vår oppskrift på en nydelig enkel hverdagssuppe, proppfull med smak av gulrot og ingefær. Vi har toppet den med HOFF Liv Laga Italiensk Vegetarburger, spagettigrønnsaker og et lite dryss frisk oregano.

(4 personer)
Dette trenger du:
2 pk (4 stk) HOFF Liv Laga Italiensk Vegetarburger
2 fedd hvitløk
70 g (ca. 2 ss) ingefærrot, finrevet
1 løk
500 g gulrot (5-6 store gulrøtter)
100 g (2 stilker) stangselleri
250 g (2 store) potet
Ca. 9 dl grønnsakkraft
1 dl matfløte
1 strøken ts salt
2 ss rapsolje til steking

Spagettigrønnsaker:
2 gulrot
1 liten squash
2 ss rapsolje
Litt salt og pepper
Til servering:
Grovhakket oregano

Slik gjør du:
1. Stek vegetarburgere etter anvisning. Del i terninger rett før servering.
2. Finhakk hvitløk, skrell og rens grønnsakene, del i litt små terninger.
3. Ha rapsolje i en vid kjele på middels sterk varme, surr hvitløk, ingefær og løk til det er blankt. Tilsett resten av grønnsakene, stek sammen 1-2 minutter, hell på kraft og matfløte. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er helt møre (ca. 15 minutter). Rør av og til.
4. Bruk en stavmikser og kjør sammen til en glatt og fyldig suppe. Smak til med salt og pepper. Dersom du ønsker en tynnere suppe spe med litt mer kraft.
5. Lag grønnsaksspagetti av gulrot og squash, med en spiralizer (eller bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver, som deretter kuttes i tynne lange strimler).
6. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, server med lun suppe og en god topp med Italiensk vegetarburger og et dryss frisk oregano.

Tips:
Grønnsaksfond gir ekstra god smak til suppen og fås kjøpt flytende eller i små beger som blandes ut med vann.

Her kan man fint bruke et av HOFF sine andre vegetarprodukter som for eksempel HOFF Liv Laga Miniboller med hvitløk og urter, HOFF Liv Laga Røkt Vegetargrill eller HOFF Liv Laga Plantebasert Burger Original.
Suppen kan fint lages 1-2 dager før servering dersom den oppbevares kjølig.

Dersom du ønsker en helt vegetarisk suppe, kan man erstatte matfløte med et plantebasert alternativ.

Suppen kan kjøres glatt i en foodprosessor eller en blender, men pass på at lokket er helt på, da suppen er veldig varm.