Helgekos med Liv Laga og god samvittighet
Et nytt år betyr ofte gode forsetter om å spise sunnere. Med Liv Laga fra HOFF kommer du et langt stykke på vei – uten å miste den gode smaken av helg.
Det trenger ikke å være så komplisert å gi både deg selv og familien en litt sunnere start på det nye året. Et enkelt grep er å erstatte kjøtt med et av de smakfulle og kjøttfrie Liv Laga-produktene fra HOFF. Dette er kosemat du kan servere små og store med god samvittighet – og som både smaker og metter godt. I tillegg er det bra for deg og miljøet vårt!
Vi har funnet frem tre fristende oppskrifter som kan få selv den mest kjøttelskende i familien til å forsyne seg en ekstra gang.
LES OGSÅ:
Taco med Liv Laga miniboller
Sunnere hverdagsmiddager
Pizza med Liv Laga miniboller
Bytt ut kjøttbollene på pizzaen med Liv Laga Miniboller for et smakfullt og grønnere alternativ.
Til 4 personer
1 pose HOFF Liv laga miniboller
2 italienske pizzabunner
1 boks pizzasaus
Revet ost
100 g sjampinjong
½ rødløk
1 pose ruccula
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
2. Del sopp og løk i tynne skiver.
3. Smør på ønsket mengde saus på pizzabunnen og dryss på ønsket mengde ost.
4. Fordel sopp, løk og miniboller. Stek i 10-12 minutter, til osten bobler.
5. Server med et dryss av ruccula.
Stekt ostepølsebrød med Liv Laga røkt vegetargrill
Her kombinerer du både pølse og ostesmørbrød.
Hvor digg kan det egentlig bli?
Til 4 personer
4 HOFF Liv Laga Røkt Vegetar Grill
4 pølsebrød
2 ss mykt smør
½ ts hvitløkspulver eller 1 fedd hvitløk. presset
300 g revet ost
4 ts sennep, hvis du vil
4 vårløk, finhakket
Slik gjør du:
1. Del pølsebrødene hvis de ikke er ferdigdelt. Pass på at de ikke blir skåret helt gjennom.
2. Brett forsiktig ut og kjevle dem ganske flate.
3. Bland sammen smør og hvitløk og smør utsidene av pølsebrødene.
4. Del Liv Laga Røkt Vegatar på langs, men ikke helt gjennom. Brett ut og stek dem på middels varme i en stekepanne til de er gylne på begge sider. Legg til side.
5. Legg i pølsebrødene i pannen med smørsiden ned. Hvis du liker sennep, så smør litt på hvert brød. Dryss over litt revet ost, legg en splittet Liv Laga Røkt Vegetar på hvert brød (du må nok steke i flere omganger), dryss på litt mer ost og litt av vårløken og legg på et lokk. Stek til osten er smeltet og brett over med en stekespade.
6. Gjenta med resten av brød og Liv Laga Røkt Vegetar og dryss på resten av vårløken ved servering.
Liv Laga vegetarburger med friske grønnsaker og digge dipper
Denne friske og fargerike retten passer ekstra godt som sunn helgesnacks for hele familien.
Til 4 personer
4 HOFF Liv Laga Vegetarburger Original
Grønnsakstaver:
1 agurk
4 gulrøtter
1 gul paprika
1 rød paprika
4 stilker stangselleri
1 pk sukkerter, forvellet
Ingefærdipp til voksne:
2 dl Kesam (eller rømme)
1 fedd hvitløk, presset
1 ss presset sitron
Ca. 2 ts frisk ingefær, finrevet
Litt salt og pepper
En klype sukker
Rosa dipp til barn:
2 dl rømme
Ca. 2 ss ketsjup
Frisk basilikum til pynt
Slik gjør du:
1. Stek Liv Laga Vegetarburgere etter anvisning på pakken.
2. Kutt alle grønnsakene i tynne staver. Sukkerertene kan fint være hele.
Dipper:
3. Bland sammen ingrediensene til hver av dippene. La ingefærdippen stå og trekke smak en liten stund før servering.
4. Del vegetarburgerne i tykke staver og server sammen med grønnsaker og dipp. Pynt gjerne med frisk basilikum.