Sunnere hverdagsmiddager med Liv Laga

Å spise sunnere er ikke det samme som å spise kjedelig! Med Liv Laga fra HOFF kan du trylle frem fristende hverdagsmiddager som er bra både for deg og for miljøet.

Mange av oss har lyst til å spise lettere og sunnere, men ender raskt opp i den samme rutinen for hverdagsmiddager. Den gode nyheten er at det er små grep som skal til for å gjøre middagen litt sunnere. Hvis du bytter ut kjøtt med smakfulle og kortreiste vegetarprodukter fra HOFF Liv Laga så har du kommet et stykke på vei. Disse rettene kan du servere små og store med god samvittighet. De er bra for miljøet – og for deg!

Test ut en av våre smakfulle oppskrifter, og vi er sikre på at selv kjøttelskeren kan la seg overbevise til å ha en kjøttfri dag en gang i blant. Lykke til!

Les også: Helgekos med god samvittighet

Asiatisk-inspirert Liv Laga-salat med spicy dressing

Asiatisk-inspirert HOFF Liv Laga-salat med spicy dressing
Asiatisk-inspirert HOFF Liv Laga-salat med spicy dressing

La deg inspirere av det asiatiske kjøkkenet! Prøv vår asiatiske salat som kombinerer alt fra friske og milde smaker til de mer sterke og syrlige. Dette er en sunn og enkel middag som får smaksløkene til å smile!

Til 4 personer

4 HOFF Liv Laga Vegetarburger Original

Spicy dressing:
½ rød chili, finhakket
1 ts frisk ingefær, revet
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss fiskesaus
2 ss sesamolje
2 ss maisolje (eller annen nøytral olje)
1 lime, presset
1-2 ss brunt sukker (evt. sukker)

Salat:
2 hjertesalat
1 gulrot
1 rødløk
1 pk sukkererter, forvellet
1 liten mango
½ agurk
1 ½ dl peanøtter
2-3 ss sesamfrø
Ca. 1 dl frisk koriander

Slik gjør du:
1. Stek Liv Laga Vegetarburgere etter anvisning på pakken. Del i tynne staver.

Spicy dressing:
2. Rør sammen alle ingrediensene, smak til med lime og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst.

Salat:
3. Riv salaten i grove biter, skjær gulrot, rødløk, sukkererter og mango i tynne strimler. Del agurken i tynne skiver og del de i to. Hakk peanøttene grovt og rist sesamfrø i en panne på sterk varme til de er gylne. Fordel grønnsaker og mango på et stort fat, vend inn halvparten av dressingen. Del vegetarburgerne i litt tykke staver og fordel over salaten.

4. Dryss over peanøtter, sesamfrø og tilslutt grovhakket frisk koriander. Drypp over resten av dressingen, eller server den ved siden av.

Tips: Her kan man fint variere med andre typer grønnsaker og frukt som for eksempel paprika, eple og vårløk. Peanøtter kan erstattes med cashewnøtter.

Wok med Liv Laga miniboller

Wok med Liv Laga miniboller
Wok med Liv Laga miniboller

Til 4 personer

1 pose HOFF Liv Laga Miniboller
½ brokkoli
2 gulrøtter
½ rødløk
2 ss vegetabilsk olje
1 pk eggenudler
½ potte koriander

Soyasaus med ingefær:
3 cm ingefær
½ lime
4 ss soyasaus

Slik gjør du:
1. Stek Liv Laga Miniboller etter anvisning på pakken.
2. Del brokkoli i buketter, skrell og del gulrot og løk i tynne skiver.
3. Lag saus, riv ingefær og bland det sammen med lime og soyasaus i en liten bolle. Sett til side.
4. Wok grønnsakene i to omganger i litt olje og kok nudlene etter anvisning på pakken.
5. Ha alt sammen tilbake i woken og bland inn sausen. Server med et dryss av hakket koriander.

Pasta pomodoro med Liv Laga miniboller

Pasta pomodoro med HOFF Liv Laga miniboller
Pasta pomodoro med HOFF Liv Laga miniboller

Til 4 personer

1 pose HOFF Liv Laga Miniboller
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 bokser tomater
½ ts salt
3 stilker basilikum
50 g parmesan
2 ss meierismør

400 g spaghetti
3 ss salt

Slik gjør du:
1. Lag miniboller etter anvisning på pakken.
2. Ha olivenolje i en gryte, skrell og knus hvitløk med baksiden på en sleiv. Ha i gryta og la surre i noen minutter.
3. Ha tomater i gryta med basilikum og salt. Skru opp varmen og la putre godt i 7-8 minutter, rør og skrap innimellom i bunnen.
4. Kok opp pastavann, ha i spaghetti. La det koke til nesten ferdig. Ta vare på et par dl av kokevannet. Løft spaghettien med en klype eller pastasleiv over i tomatsausen og la koke ferdig i gryta. Bruk tangen til å hele tiden vende spaghetti inn i sausen, slik at den får saus over det hele. Tilsett litt av kokevannet hvis det koker helt ut.
5. Når pastaen er al dente, riv over halvparten av parmesanen, ta vekk gryta fra plata og rør inn smør. Server med Liv Laga Miniboller og mer revet parmesan.