Asiatisk-inspirert Liv Laga salat med spicy dressing

30. januar 2019

La deg inspirere av det asiatiske kjøkkenet! Prøv vår asiatiske salat som kombinerer alt fra friske og milde smaker til de mer sterke og syrlige.

En sunn og enkel middag som får smaksløkene til å smile. Retten passer like godt til hverdag som helg.

Du trenger:

4 Hoff Liv Laga Vegetarburger Original

Spicy dressing:
½ rød chili, finhakket
1 ts frisk ingefær, revet
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss fiskesaus
2 ss sesamolje
2 ss maisolje (eller annen nøytral olje)
1 lime, presset
1-2 ss brunt sukker (evt. sukker)

Salat:
2 hjertesalat
1 gulrot
1 rødløk
1 pk sukkererter, forvellet
1 liten mango
½ agurk
1 ½ dl peanøtter
2-3 ss sesamfrø
Ca. 1 dl frisk koriander

Slik gjør du:

1. Stek Liv Laga Vegetarburgere etter anvisning på pakken. Del i tynne staver.

Spicy dressing:

2. Rør sammen alle ingrediensene, smak til med lime og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst.

Salat:
3. Riv salaten i grove biter, skjær gulrot, rødløk, sukkererter og mango i tynne strimler. Del agurken i tynne skiver og del de i to. Hakk peanøttene grovt og rist sesamfrø i en panne på sterk varme til de er gylne. Fordel grønnsaker og mango på et stort fat, vend inn halvparten av dressingen. Del vegetarburgerne i litt tykke staver og fordel over salaten.

4. Dryss over peanøtter, sesamfrø og tilslutt grovhakket frisk koriander. Drypp over resten av dressingen, eller server den ved siden av.

Tips: Her kan man fint variere med andre typer grønnsaker og frukt som for eksempel paprika, eple og vårløk. Peanøtter kan erstattes med cashewnøtter.

Tilberedning av Liv Laga vegetarburgere:

Tilberedes i stekeovn fra frossen tilstand.

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (eller i varmluft 180 °C)
  2. Fordel Liv Laga vegetarburgerne utover i en langpanne, gjerne med bakepapir i bunnen.
  3. Sett brettet med Liv Laga vegetarburgere midt i ovnen, og stek dem til de er sprø, ca. 15 – 18 minutter.
  4. Steketiden vil variere noe fra ovn til ovn.
Asiatisk