Asiatisk-inspirert Liv Laga-salat med spicy dressing

La deg inspirere av det asiatiske kjøkkenet! Prøv vår asiatiske Liv Laga-salat som kombinerer alt fra friske og milde smaker til de mer sterke og syrlige.

En sunn og enkel middag som får smaksløkene til å smile. Retten passer like godt til hverdag som helg.

Du trenger:

4 Hoff Liv Laga Vegetarburger Original

Spicy dressing:
½ rød chili, finhakket
1 ts frisk ingefær, revet
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss fiskesaus
2 ss sesamolje
2 ss maisolje (eller annen nøytral olje)
1 lime, presset
1-2 ss brunt sukker (evt. sukker)

Salat:
2 hjertesalat
1 gulrot
1 rødløk
1 pk sukkererter, forvellet
1 liten mango
½ agurk
1 ½ dl peanøtter
2-3 ss sesamfrø
Ca. 1 dl frisk koriander

Slik gjør du:

1. Stek Liv Laga Vegetarburgere etter anvisning på pakken. Del i tynne staver.

Spicy dressing:

2. Rør sammen alle ingrediensene, smak til med lime og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst.

Salat:
3. Riv salaten i grove biter, skjær gulrot, rødløk, sukkererter og mango i tynne strimler. Del agurken i tynne skiver og del de i to. Hakk peanøttene grovt og rist sesamfrø i en panne på sterk varme til de er gylne. Fordel grønnsaker og mango på et stort fat, vend inn halvparten av dressingen. Del vegetarburgerne i litt tykke staver og fordel over salaten.

4. Dryss over peanøtter, sesamfrø og tilslutt grovhakket frisk koriander. Drypp over resten av dressingen, eller server den ved siden av.

Tips: Her kan man fint variere med andre typer grønnsaker og frukt som for eksempel paprika, eple og vårløk. Peanøtter kan erstattes med cashewnøtter.

Tilberedning av Liv Laga vegetarburgere:

Tilberedes i stekeovn fra frossen tilstand.

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (eller i varmluft 180 °C)
  2. Fordel Liv Laga vegetarburgerne utover i en langpanne, gjerne med bakepapir i bunnen.
  3. Sett brettet med Liv Laga vegetarburgere midt i ovnen, og stek dem til de er sprø, ca. 15 – 18 minutter.
  4. Steketiden vil variere noe fra ovn til ovn.