Frittata med HOFF Liv Laga miniboller

Frittata er en italiensk omelett med egg og gjerne fylt med kjøtt, ost, grønnsaker, pasta eller krydder. Her er vår variant med Liv Laga Miniboller, matfløte for en litt kremet konsistens og mye godt grønt. Server gjerne med nystekte rundstykker, friske tomater og en god pesto.

Hverdag fritatta nettside 9x5

(4 personer)
Dette trenger du:
1 pk HOFF Liv Laga Miniboller med Hvitløk og urter
8 store egg
1 dl matfløte (evt. plantebasert erstatning)
1 strøken ts salt
1 ts kvernet sort pepper
1 stor rød paprika
4 stilker vårløk
1 fedd hvitløk
1 pk (65 g) babyspinat
Ca. 60 g revet ost (gjerne vegansk erstatning for mozzarella)
3 ss rapsolje (evt. olivenolje) til steking

Til servering:
Friske tomater
Rundstykker
Grønn pesto

Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg, matfløte, salt og pepper.
2. Kutt paprika i terninger, vårløk i tynne skiver, finhakk hvitløken.
3. Ha olje i en panne (ca. 26 cm) på litt sterk varme, stek minibollene til de er gjennomvarme (legg gjerne av noen til toppen som has over når frittataen har stivnet litt). Tilsett hvitløk og grønnsaker, la det steke sammen 1-2 minutter, rør inn spinat.
4. Hell over eggeblandingen og dryss til slutt over ost. Stek frittataen på middels sterk varme til den er stiv.

Tips:
Frittata er genial restemat, da man enkelt kan variere med ulike grønnsaker og mengde egg. Beregn 2 egg per porsjon.
Bruk gjerne kokt kald potet i små terninger, kokt pasta, purre, squash, ulik type ost (bland gjerne flere), ruccula, friske tomater eller det du måtte ha for hånd.

HOFF Liv Laga Miniboller Hvitløk og urter kan fint erstattes med et av våre andre Liv Laga-produkter. Tilbered ønsket produkt etter anvisning, før det tilsettes i pannen.