LIV LAGA RØKT VEGETARGRILL MED PINNEBRØD, BROKKOLIPESTO OG HURTIGSYLTET RØDLØK

Ut på tur aldri sur!
Pakk med deg noen deilige vegetarpølser, en enkel pinnebrøddeig, en sunn brokkolipesto og litt hurtigsyltet rødløk for en god lang deilig tur i skogen, proppfull av god samvittighet.

Grill skogstur nettside 9x5

(4 personer)
Du trenger:
8 stk HOFF Liv Laga Røkt Vegetargrill
Pinnebrød:
Ca. 300 g hvetemel
2 ts bakepulver
¾ ts salt
75 g smør, smeltet
2 dl melk (kald)
1 ss frisk oregano, finhakket

Brokkolipesto:
200 g brokkoli (bruk gjerne stilken)
30 g pinjekjerner, ristede (evt. valnøtter)
1 lite fedd hvitløk
½ dl olivenolje
Litt salt og pepper
Litt presset sitron
Hurtigsyltet rødløk
1 rødløk
½ ts salt
1 ss sukker
1 stor lime

Slik gjør du:
1. Pinnebrød: Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett smør og melk, rør sammen til deigen så vidt slipper bollen. Ha i oregano, bland godt sammen. Juster evt. med litt hvetemel dersom deigen er veldig klissete. Ta med litt ekstra mel i sekken, til forming av pinnebrød på tur.
2. Brokkolipesto: Kutt brokkoli i mindre buketter (bruk gjerne stilken kuttet i mindre biter), forvell i lettsaltet vann, sil av og skyll i kaldt vann. Ha brokkoli og resten av ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til ønsket konsistens, smak til med salt, pepper og sitron.
3. Hurtigsyltet rødløk: Skjær rødløk i tynne skiver. Dryss over salt og sukker, press over lime. Bland godt og ha det i en tett boks. Rør godt sammen før servering.
4. På tur: Trill lange pølser av pinnebrøddeigen, tvinn rundt vegetarpølsene. Grill over glør på en rist, eller stek det i en «turpanne» på middels sterk varme. Server med brokkolipesto og hurtigsyltet rødløk.

En rømmedipp eller chiliketshup smaker godt til dersom du ønsker flere tilbehør.

Tips:
Tilsett gjerne 50 g revet gulost eller parmesan i deigen til pinnebrødet, eller varier med finhakket oliven eller soltørket tomat.
1 ss frisk oregano kan erstattes med 1 ts tørket.
Det er beregnet 2 Røkt Vegetargrill per person.
For en fyldigere pesto vend inn revet parmesan eller pecorino.