Julemiddag er det store dilemmaet. Vi har løsningen!

Kjøttfri mandag er noe de fleste kan få til. Men hva med vegetarmiddag på juleaften? Enten du har lagt om til et plantebasert kosthold selv, eller får gjester som ikke spiser kjøtt, så er HOFF Liv Laga Vegisterkaker gull å ha i fryseren når julen nærmer seg!

Hoff vegister nettsidebilde

«Deilig er Jorden», synger vi i desember. Så deilig er den, at tjue prosent av alle nordmenn ønsker å spise mindre kjøtt – enten på grunn av helsefordeler, av hensyn til dyra, eller for å ivareta kloden. Med andre ord; har du ti middagsgjester rundt julebordet, er det sannsynlig at to av dem ikke spiser kjøtt. Er du klar? Her får du tipsene som sikrer en nydelig julemiddag – for alle!

HOFF Liv Laga Vegisterkaker med smak av jul
Mat er viktig i julen. Det er nå vi skal samles rundt bordet og la den gode julestemningen senke seg. Da er det viktig at alle inkluderes, også de som velger å stå over ribbe, kalkun, pinnekjøtt og de tradisjonelle medisterkakene. HOFF Liv Laga Vegisterkaker er produsert i Norge, og er helt soyafrie. Du finner dem nå i mange av landets frysedisker. De består av norske poteter fra Jæren, Trøndelag og Innlandet, samt erteprotein. Og selvsagt et dryss av julens krydder; muskat og ingefær. Enten du eller noen av gjestene dine er vegetarianere, veganere eller bare vil spise litt mindre kjøtt, er dette den enkleste veien til kjøttfri julemat. Vegisterkakene trenger bare en liten runde i stekepanna før servering. Husk å steke i vegetabilsk olje dersom gjestene dine er veganere.

Sånn lager du vegetar julemat med det lille ekstra
Ingen julemiddag er komplett uten godt tilbehør og en smakfull saus. Det trenger ikke å være så komplisert som mange kanskje tror, for mye av tilbehøret som allerede står på bordet er faktisk vegansk. Mandelpoteter, grønnsaker, surkål, rosenkål og tyttebær er eksempler på vegansk tilbehør. Veganere kan dog ikke spise vanlig brun saus, fløtesaus eller ribbesjy. Ønsker du å vise litt ekstra grønn omtanke for dine veganske gjester, så tryller du frem en knallgod saus slik at de kan kose seg ekstra med julemiddagen. Vi anbefaler denne brune sausen fra vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren. Her får du en saus full av dybde, basert på aromasopp, løk, tamari/soyasaus og gode krydder. Velger du i tillegg norskproduserte grønnsaker, så blir vegisterkakene fra HOFF et bærekraftig og vegetarisk festmåltid i julen.

Vegisterkaker – julemat i full fart
Mange tror at en vegetarmiddag tar lang tid å forberede. Har du allerede lagt om til et plantebasert kosthold, vet du at det ikke er tilfelle. Mest sannsynlig bugner kjøkkenskapet ditt av alt du trenger av ingredienser. Spiser du kjøtt selv, men vet at du får gjester til bords som vil unngå kjøtt, kan kanskje julemiddagen fremstå som en utfordring. Frykt ikke. HOFF Liv Laga Vegisterkaker er allerede ferdige. Du trenger bare å steke dem i stekepanne eller i stekeovnen. Sausen kan du lage på forhånd og fryse ned. Da trenger du ikke bruke tid på det veganske alternativet når sølvguttene synger julen inn på juleaften. Vegisterkakene er også et perfekt alternativ hvis det kommer vegetarianere på brunsj første juledag, eller hvis du skal ha et uformelt julebord hjemme for vennegjengen. Kort sagt; med HOFF Liv Laga Vegisterkaker i fryseren, er du aldri langt unna et deilig julemåltid – for alle.

Norske potetbønder
Visste du forresten at HOFF er et samvirke som eies av femhundre norske potetbønder? Disse bøndenes virke er «slekt skal følge slekters gang» i praksis. Målet er å overlevere gården og jorda til neste generasjon i god stand. Bærekraft er derfor selve nerven i HOFFs filosofi.