Liv Laga vegetarburger med chilimajones, syltet løk og spinat

Endelig er grillsesongen her, og det er tid for å legge vegetarburgerne på grillen! Prøv grillekspert Jan Ivar Nykvist sin smakfulle oppskrift.

Kokk, matstylist, forfatter og matblogger Jan Ivar Nykvist står bak den inspirerende matbloggen nykvist.no. Han er fire ganger Norgesmester i grilling, og i 2014 kom han på andreplass i Norges Grillmester på TV2. Han er også forfatteren bak kokeboka Glød. Nykvist er med andre ord mannen å spørre når man trenger grilltips og gode oppskrifter for grillsesongen. I samarbeid med oss i HOFF har han nå testet Liv Laga vegetarburger på grillen, og han er full av gode ord om middagsnyheten.

Liv Laga vegetarburgere på grillen
FOTO: Mats Dreyer

– Jeg liker at de etter en runde på grillen er gylne og sprø utenpå, samtidig som de er smaksrike, myke og gode inni, sier han.

Lurer du på hvordan du lykkes best mulig med grillingen av Liv Laga vegetarburgere? Få gode grilltips fra Jan Ivar Nykvist her.

Liv Laga vegetarburger med chilimajones, syltet løk og spinat

4 personer

Tid: 30 minutter

4 Liv Laga vegetarburgere med tomat & ost
2 dl bringebæreddik
1 dl sukker
1 rødløk i båter
8 ss Hellmans majones
¼ rød chili, finhakket
2 ss soltørket tomat
1 ss røkt paprika
Salt og pepper
2 never spinat
2 ss smør
2 ss rapsolje
Karse
4 hamburgerbrød

Fremgangsmåte:

  1. Ta vegetarburgerne ut av fryseren og tin dem i kjøleskapet.
  2. Kok opp bringebæreddik og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Ha i rødløken og avkjøl.
  3. Bland majones med chili, soltørket tomat og røkt paprika. Kjør til jevn majones med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek spinaten raskt i smør i en stekepanne på grillen.
  5. Pensle vegetarburgerne med rapsolje og grill dem på direkte varme til de er gylne på begge sider. Flytt dem over på indirekte varme og la dem ligge til de er gjennomvarme. Dette tar ca. 10 minutter.
  6. Del burgerbrødene i to. Pensle dem med litt rapsolje og grill dem på direkte varme i 10 sekunder. Anrett burgerne i hamburgerbrødene med chilimajones, spinat, syltet løk og karse. Server gjerne med fries og en frodig salat ved siden av.

Nykvist har også laget en grilloppskrift med Liv Laga vegetarburger Original. Den finner du her.

Liv laga vegetarburger fra hoff på grillen 3
FOTO: Mats Dreyer
Liv Laga vegetarburgere på grillen
FOTO: Mats Dreyer