Liv Laga vegetarburger med eplesalat og grønn ertepuré

30. januar 2019

Sunn og god hverdagsmat med enkle, rene smaker.

Server en frisk og lett middagsrett bestående av mye frukt og grønt.

Du trenger:

4 Hoff Liv Laga Vegetarburger med ost og tomat

Eplesalat:
2 store grønne epler
1 ss sitronsaft
1 liten mango, spisemoden
2 stilker vårløk
2 ss olivenolje
Ca. ½ ts salt
Litt nykvernet sort pepper

Grønn ertepuré:
400 g frosne grønne erter
1 fedd hvitløk, delt i skiver
40 g meierismør
Ca. ½ dl kremfløte
Litt salt og pepper
For en puré uten meieriprodukter, se tips under

Slik gjør du:

1. Stek Liv Laga-burgere etter anvisning på pakken.

Eplesalat:
2. Del eplene i tynne skiver, ha det i en bolle og press over sitron. Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne ringer, ha det sammen med eplene, tilsett olivenolje, salt og pepper. Bland forsiktig sammen.

Grønn ertepuré:
3. Kok erter og hvitløk møre i lettsaltet vann, sil av vannet og ha det i en foodprosessor (eller bruk en stavmikser), tilsett smør og fløte, blend sammen til en litt glatt puré. Smak til med salt og pepper.

Tips: Dersom du ønsker en puré uten meieriprodukter kan du steke ertene i litt olje og spe med grønnsakskraft før du kjører til en jevn puré med stavmikser. Tilsett gjerne litt finhakket frisk mynte eller basilikum.

Tilberedning av Liv Laga vegetarburgere:

Tilberedes i stekeovn fra frossen tilstand.

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (eller i varmluft 180 °C)
  2. Fordel Liv Laga vegetarburgerne utover i en langpanne, gjerne med bakepapir i bunnen.
  3. Sett brettet med Liv Laga vegetarburgere midt i ovnen, og stek dem til de er sprø, ca. 15 – 18 minutter.
  4. Steketiden vil variere noe fra ovn til ovn.
Ertepure