OVNSBAKTE GRØNNSAKER MED HOFF LIV LAGA RØKT VEGETARGRILL OG BYGGRIS

En raus lettlaget ovnsrett er alltid kjekt og ikke minst veldig godt i en hektisk hverdag. Her er en variant med soyastekte wokgrønnsaker toppet med HOFF Liv Laga Røkt Vegetargrill. Server gjerne med byggris og en god hummus.

Hverdag pølsewok nettside 9x5

(4 personer)
Dette trenger du:
8 stk HOFF Liv Laga Røkt Vegetargrill
2 paprika (gjerne gul og rød)
2 fedd hvitløk
3 gulrot
250 g kål
1 pk brokkolini (evt. brokkoli)
1 strøken ts salt
1 ts kvernet pepper
4-5 ss soyasaus (gjerne med mindre salt)
2 ss presset lime (kan sløyfes)
3 ss rapsolje (evt. olivenolje)

Til servering:
4 porsjoner byggris
Hummus
Frisk bladpersille, grovhakket

Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme.

Slik gjør du:
1. Kok byggris etter anvisning.
2. Kutt paprika i tynne båter, hvitløk og gulrot i tynne skiver og kål i tynne strimler. Kutt brokkolini i mindre biter.
3. Legg alt i en i en stor ildfast form, bland godt sammen med rapsolje, soyasaus og presset lime.
4. Dryss over litt salt og pepper, legg over vegetargrill og stek på midterste rille ca. 15-20 minutter til grønnsakene er al dente og vegetarpølsene er gjennomvarme og litt gylne. Dryss over grovhakket persille. Server med byggris og en god porsjon hummus.

Tips:
Bruk gjerne ferdig kuttede wokgrønnsaker.
Oppskriften kan enkelt varieres med rødløk, sukkererter eller vårløk. Har du litt grønnkål smaker det også godt til.
For ekstra gode grønnsaker legg på noen små klatter med smør før steking.