Panzanella a la Liv Laga

Vi har hentet inspirasjon fra den italienske tomat- og brødsalaten panzanella og laget vår egen vri med Liv Laga Italiensk Vegetarburger, saftige tomater, spirer, fersk mozzarella og ristede mandler. Nevnte vi sursøt rødløk, agurk og basilikum?

Du trenger:

Til 4 personer

2 pk Hoff Liv Laga Italiensk Vegetarburger
Ca. 700 g assorterte tomater
1 rødløk
½ agurk
1 pk (ca. 125 g) fersk mozzarella
½ pk brokkolispirer (evt. alfalafaspirer)
½ ts salt
Litt grovkvernet sort pepper
1 neve basilkumblader, til pynt

Oljedressing:
3 ss rødvinseddik
2 ts sukker
2 ss kapers
5 ss olivenolje
1 neve frisk basilikum, grovhakket

Til servering:
1 dl olivenolje
½ dl balsamico
Litt salt og pepper
100 g ristede mandler, grovhakket

Slik gjør du:
1. Varm vegetarburgerne etter anvisning, del i litt store terninger.
2. Skjær tomater i skiver, terninger eller i to. Kutt løk i tynne skiver, høvle lange skiver av agurk med en ostehøvel, riv mozzarella i grove biter.
3. Rør sammen eddik og sukker til sukkeret er oppløst, tilsett resten av ingrediensene til oljedressingen. Bland inn rødløken og sett til side ca. 15 minutter.
4. Vend inn resten av ingrediensene, dryss over litt salt og pepper, fordel det utover et stort fat. Dryss over frisk basilikum.
Server med ristede mandler og en god balsamicodressing. Den lager du helt enkelt ved å røre sammen olivenolje og balsamico og smake til med salt og pepper.

Tips:

  • Prøv gjerne vår Liv Laga Original Vegetarburger eller Liv Laga Miniboller i salaten.
  • Mandler kan erstattes med hasselnøtter, ristede pinjekjerner eller gresskarkjerner.
  • Har du rester etter panzanellasalaten eller ønsker en litt annen vri må middagen? Bland inn nykokt pasta i salaten og server i friske blader av hjertesalat, eller i en god wrap med noen skiver av avokado.