Pastasalat med Liv Laga vegetarburger, grillede grønnsaker og syrlig dressing

Prøv grillekspert Jan Ivar Nykvist sin raske og gode grillrett med vegetarburgere i hovedrollen.

Kokk, matstylist, forfatter og matblogger Jan Ivar Nykvist står bak den inspirerende matbloggen nykvist.no. Han er fire ganger Norgesmester i grilling, og i 2014 kom han på andreplass i Norges Grillmester på TV2. Han er også forfatteren bak kokeboka Glød. Nykvist er med andre ord mannen å spørre når man trenger grilltips og gode oppskrifter for grillsesongen. I samarbeid med oss i HOFF har han nå testet Liv Laga vegetarburger på grillen, og han er full av gode ord om middagsnyheten som han mener er en rask og god løsning, både for vegetarianere og de som ønsker ett eller flere kjøttfrie middager.

Liv Laga vegetarburgere på grillen
FOTO: Mats Dreyer

– Jeg vil si at dette bør bli sommerens hit på grillen – for alle! De av oss som spiser mye kjøtt har også godt av mer grønnsaker, og da er dette et fantastisk kjøttfritt alternativ! Og dette er fastfood på sitt beste! Aller raskest er det hvis du tar ut vegetarburgerne av fryseren og legger dem i kjøleskapet kvelden før. Da kan du pensle dem med olje og grille dem i noen få minutter når gjestene sitter tilbords. Og regner det og blåser ute? Da kan du selvfølgelig steke dem inne i stekepanna, sier han.

Lurer du på hvordan du lykkes best mulig med grillingen av Liv Laga vegetarburgere? Få gode grilltips fra Jan Ivar Nykvist her.

Pastasalat med Liv Laga vegetarburger, grillede grønnsaker og syrlig dressing

4 personer

Tid: 30 minutter

4 porsjoner av din favorittpasta
4 Liv Laga vegetarburger med mais og aspargesbønner
1 brokkoli
12 grønne asparges
1 pk aspargesbønner
1 dl rapsolje
2 dl olivenolje
2 ss sennep
2 ss honning
2 ss sitronsaft
2 ss sitronskall (av økologisk sitron)
2 lime

Framgangsmåte:

  1. Ta vegetarburgerne ut av fryseren og tin dem i kjøleskapet.
  2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  3. Pensle vegetarburgerne med rapsolje og grill dem på direkte varme til de er gylne på begge sider. Flytt dem over på indirekte varme og la dem ligge til de er gjennomvarme. Dette tar ca. 10 minutter.
  4. Kok alle grønnsakene i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl dem raskt i kaldt vann. Tørk grønnsakene på papir. Pensle grønnsakene med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene på direkte varme i 1 minutt på hver side.
  5. Bland olivenolje, sennep, honning, sitronsaft og sitronskall til en dressing. Smak til med salt og pepper.
  6. Bland den kokte pastaen med grønnsakene og dressingen. Ha pastaen i en serveringsbolle. Topp med skiver av Liv Laga vegetarburger.
  7. Del lime i to og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 1 minutt. Server limen ved siden av, slik at alle kan presse limesaft over retten hvis de ønsker mer syre.
  8. Server gjerne nystekt brød ved siden av.

Nykvist har også laget en grilloppskrift med Liv Laga vegetarburger Tomat og Ost. Den finner du her.

Liv Laga vegetarburgere på grillen
FOTO: Mats Dreyer
Liv Laga vegetarburgere på grillen
FOTO: Mats Dreyer
Liv Laga vegetarburgere på grillen
FOTO: Mats Dreyer