Prøv nyheten Liv Laga vegetarburger

Smakfulle og saftige burgere helt uten kjøtt. Bra for deg – og bra for miljøet.

Vi i HOFF har jobbet med poteter siden midten av 1800-tallet og er i dag markedsledende innenfor pommes frites i dagligvare. Nå er vi stolte over også å kunne tilby HOFF Liv Laga vegetarburgere i to varianter.

Den ene varianten, HOFF Liv Laga vegetarburger med italiensk smak, er laget av potet, linser, soltørkede tomater og ost. Den andre varianten har en meksikanskinspirert smak og er laget av potet, linser, aspargesbønner og mais.

Vegetarburgere gir bærekraftig matproduksjon

Men hvorfor vegetarburgere, tenker du kanskje? Det å kutte ned på kjøttforbruket blir mer og mer populært i Norge. Årsakene til dette er mange. Enten det er fokus på egen helse, dyrevelferd, miljøhensyn, bærekraft eller eget velvære. Vårt kjøttforbruk er svært belastende for klimaet og miljøet, og nettopp derfor ønsket vi å lage et vegetarisk middagsalternativ for å gjøre det enklere for oss alle å redusere kjøttspisingen vår. Med dette i tankene ble også navnet Liv Laga til.

– Liv Laga er et positivt utrykk som beskriver noe som har livets rett. Tanken bak valget av navnet Liv Laga er at forbrukerne, ved å servere våre vegetarburgere til middag, gjør noe som er positivt for miljøet. Produksjon av vegetarburgere krever mindre landareal og lavere vannforbruk enn det produksjon av kjøttburgere gjør, sier Ingvild Sveen. Hun er leder for produktutvikling hos oss i Hoff.

Les også: Derfor bør vi spise mer grønt

Prøv Liv Laga vegetarburgere fra Hoff

Testing og optimalisering av smaker

Flere dyktige kokker hjalp til i utviklingen av de to variantene.

– Vi utarbeidet smakene i samarbeid med dyktige kokker, og vi vurderte flere smaksretninger underveis. Kollegaer, venner og andre utvalgte fikk smake produktene, og de to smaksretningene vi valgte var de som flest mente smakte best. HOFF Liv Laga med ost og soltørket tomat har en italiensk smak som er kjent for oss nordboere, og som vi liker godt. HOFF Liv Laga Original har en smak som peker mot Mexico, en annen smak mange nordmenn kjenner og liker svært godt.

Les mer om de to variantene av Liv Laga vegetarburger her.

Liv Laga vegetarburgere er glutenfrie og soyafrie!

Gode og næringsrike råvarer i vegetarburgerne

Begge burgervariantene inneholder blant annet en stor andel potet, og det er ikke tilfeldig.

– Poteten er HOFFs gull, og vi kjenner godt til dens fordeler. Poteten har lite fett og lav energitetthet, og den er en av våre viktigste kilder for kalium. Den inneholder også kostfiber, vitamin C, magnesium og jern og gir god metthetsfølelse, sier Ingvild og fortsetter:

Hoff Liv Laga vegetarburger

– Det er mye godt å si om poteten, men vi kunne jo ikke lage vegetarburgere som kun består av potet. Proteinkilden i begge produktene er linser, eggehvitepulver og kikerter, som alle er velkjente og gode proteinkilder. Utover dette inneholder burgerne råvarer som tilfører gode smaker, som norsk ost, soltørket tomat, mais, aspargesbønner, urter og krydder for å nevne noen.

Helsedirektoratets kostholdsråd nummer 1 sier: Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

– Med dette kostholdsrådet som bakteppe mener vi at Liv Laga vegetarburger er et godt valg i hverdagen som en del av et variert og sunt kosthold, sier Sveen.

Her finner du Liv Laga vegetarburgere

Sveen er spent på tilbakemeldingene på de nye produktene, men har god tro på at de vil bli tatt godt imot.

– Vi er naturligvis svært fornøyd med produktet selv, og vi håper og tror at de dekker et behov for et godt, enkelt, og mettende måltid hos forbrukeren i en hektisk hverdag. Responsen fra kjedene har vært enorm, og produktene vil være å finne i de fleste av landets matvarebutikker.

De to burgervarianter blir å finne i frysedisken i de aller fleste butikker landet rundt:

  • HOFF Liv Laga vegetarburger med tomat og ost selges hos Kiwi, Spar, Meny, CC Mat på Gjøvik, Rema, Bunnpris, Coop Mega, Coop Extra, Obs og i enkelte Joker-butikker. Marked.no
  • HOFF Liv Laga vegetarburger original finner du hos Meny, CC Mat på Gjøvik, Coop Mega, Coop Extra, Obs og i enkelte Joker- og Bunnprisbutikker. Marked.no

Les også: Raske middager for folk i farta

Liv Laga vegetarburgere fra HOFF
Burgere uten kjøtt? Ja, det går fint an – de både metter og smaker godt! Nettopp derfor kaller vi i HOFF våre vegetarburgere for real middagsmat. Burgerne passer perfekt både sammen med burgerbrød, i en wrap sammen med salat, rømme og chilisaus, eller som en tallerkenrett med salat eller rotgrønnsaker. Vegetarburgerne passer også godt på grillen når den tid kommer!