Risotto med Liv Laga italiensk vegetarburger

Risotto er utrolig godt og kan varieres i det uendelige etter hvilken type smaker man liker best. Her er vår variant, kokt med hvitvin og grønnsakkraft, blandet med frisk rosmarin, grønn asparges og erter. Servert med vår smakfulle italienske vegetarburger og stekt aromasopp blir dette et skikkelig festmåltid.

Du trenger:

Til 4 personer

2 pk Hoff Liv Laga Italiensk Vegetarburger

Risotto:
2 store sjalottløk (evt. 1 liten løk), finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2-3 ss olivenolje
350 g risottoris
3 dl hvitvin
Ca.1 liter grønnsaksbuljong, kokende
1 ss frisk rosmarin, finhakket
50 g meierismør, kaldt
75 g parmesan, finrevet

125 g grønne erter
12 asparges, renset og delt i tre
250 g aromasopp, i båter
Smør eller olje til steking
Litt salt og pepper

Til servering:
Litt revet eller høvlet parmesan

Slik gjør du:
1. Stek vegetarburgere etter anvisning. Del i grove skiver rett før servering.
2. Kok asparges og erter i lettsaltet vann til de så vidt er møre. Skyll i kaldt vann og sett til sides.
3. Risotto: Ha olje i en litt vid kjele på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett ris og la det steke sammen et par minutter til risen er dekt av olje og blank (risen skal ikke bli brun). Hell over vin, rør godt sammen og la det koke inn til vinen er absorbert. Tilsett en stor øse av kokende kraft, la det småkoke til det meste av væsken er absorbert. Rør av og til. Gjenta til riskornene er al dente (pass på at det ikke koker helt tørt, da kan risottoen fort svi seg). Det er ikke sikkert at du får bruk for all krafta, da de ulike risottorisene varierer på tykkelse og hvor mye væske man trenger. Tilsett rosmarin mot slutten av koketiden. Rør inn kaldt smør og parmesan. Vend inn asparges og erter, smak til med salt og pepper.
4. Stek aromasopp gylden på sterk varme i litt smør, smak til med salt og pepper. Server ved siden av risottoen sammen med Liv Laga Italiensk Vegetarburger og gjerne litt ekstra parmesan.

Tips:

  • Riktig tilberedt risotto skal være tyktflytende som en grøt, ha en kremet konsistens og gli lett over tallerkenen. Risottoen tykner fort hvis den blir stående lenge før servering. Dersom den blir for tykk, spe med litt grønnsakkraft og rør godt sammen.
  • Dersom du ønsker en ekstra luftig og kremet konsistens, tilsett 2 dl pisket kremfløte.