SPINATSALAT MED ITALIENSK VEGETARBURGER, QUINOA, GRILLEDE GRØNNSAKER OG RØDBETEHUMMUS

Skal du på piknik? Da kan vi anbefale en stor og god spinatsalat med mye godt i, som grillet Liv Laga Italiensk Vegetarburger, quinoa, grillede grønnsaker og en smakfull rødbetehummus. Husk god drikke og noen søte jordbær til dessert.

Grill piknik nettside 9x5

(4 personer)
Du trenger:
4 stk Liv Laga Italiensk Vegetarburger (tint)
2 dl quinoa
1 pk baby spinat
½ Crispisalat
8 grønne asparges
1 gul paprika
1 rødløk
1 liten grønn squash
6 reddik, i tynne skiver
4 ss gresskarkjerner, ristet
4 ss soltørkede tomater, hakkede

Urteolje:
1 ½ dl olivenolje
2 ss presset sitron
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket oregano
Litt salt og pepper

Rødbetehummus:
1 pk (230 g) kikerter
½ dl kikertlake
1 fedd hvitløk
100 g syltede rødbeter
3 ts tahin (gjerne økologisk, uten salt)
4 ss olivenolje
Ca. 2 ss sitron
Ca. ¾ ts salt

Slik gjør du:
1. Grill vegetarburgere på middels sterk varme til de er litt sprø på utsiden og gjennomvarme. Del i litt store terninger.
2. Kok quinoa etter anvisning. Avkjøl.
3. Del asparges i to eller tre, paprika i staver, rødløk i tynne båter og squash i skiver. Bland sammen ingrediensene til urteolje, pensle over grønnsakene og grill de til de er al dente. Dryss over salt og pepper.
4. Rødbetehummus: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en glatt hummus. Spe med kikertlake til ønsket konsistens. Smak til med sitron og salt.
5. Bland sammen spinat, salat, quinoa, legg over grillede grønnsaker, vegetarburger i terninger, reddik og til slutt soltørkede tomat og gresskarkjerner. Ha gjerne over litt av oljen til de soltørkede tomatene. Server med rødbetehummus.

Tips:
Pakk gjerne med deg litt ekstra gresskarkjerner og soltørkede tomater.
Hoff Liv Laga Italiensk Vegetarburger kan fint erstattes med Liv Laga Vegetarburger Original eller Liv Laga Miniboller med hvitløk og urter.