Tomatgryte med quinoa og vegetarburgere

24. mars 2017

– Det er veldig lov med enkle løsninger på travle dager, sier matblogger Hanna Fjeldheim Dale. Prøv hennes smakfulle oppskrift med Liv Laga vegetarburgere.

Matblogger Hanna Fjeldheim Dale anbefaler Liv Laga vegetarburgere fra HOFF
Klinisk ernæringsfysiolog og matblogger, Hanna Fjeldheim Dale, anbefaler Liv Laga vegetarburgere. FOTO: Morten Brun

Hanna Fjeldheim Dale står bak matbloggen Happyfoodstories.com. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og på bloggen sin deler hun oppskrifter som hun håper kan inspirere andre til et sunt og godt kosthold. I samarbeid med oss i HOFF har hun testet Liv Laga vegetarburger, og hun er full av gode ord om middagsnyheten.

– Burgerne fra HOFF er rett og slett innmari digge på både smak og konsistens, og jeg må ærlig innrømme at de er bedre enn noen vegetarburger jeg har klart å lage selv (og du sparer mye tid!), skriver hun på bloggen sin.

Matbloggeren, som ikke spiser kjøtt, er svært glad for at det kommer flere vegetariske tilbud på markedet som gjør det enklere for folk flest å velge vegetariske middager.

– Burgerne er glutenfrie, men inneholder melk og egg. Næringsinnholdet er også tipptopp, med godt innhold av protein (10,4 g per burger). Dette er helt klart et produkt jeg kommer til å kjøpe igjen – endelig har jeg et lettvint veggisalternativ å slenge på grillen i sommer!

Hanna har laget en oppskrift med den italienskinspirerte varianten av Liv Laga. Hun har brukt biter av burgerne som erstatning til kjøtt i en klassisk tomatgryte.

OPPSKRIFT UNDER BILDET!

HappyFoodStories  gir middagstips med Liv Laga vegetarburger

Tomatgryte med quinoa og vegetarburgere

Liv Laga vegetarburger fra HOFF testes av Happyfoodstories

2 porsjoner

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
10 cherrytomater
1/2 paprika
1 ts provencekrydder/oregano
1 ts honning
1 ss eplesidereddik
Olje til steking

1 dl grønnsaksbuljong (evt. rødvin for ekstra smak!)
400 g hakkede tomater
2 stk gulrot i småbiter

2 stk HOFF Liv Laga vegetarburgere

Tilbehør/til servering:
1,5 dl quinoa
Fetaost
Fersk persille

Slik gjør du:
Stek finhakket løk, hvitløk, chili og krydder blankt i litt olje. Tilsett tomater, paprika, honning og eddik og surr videre. Tilsett eventuelt en klunk rødvin nå, hvis du skulle ha noen rester stående, og ca. en dl vann/grønnsaksbuljong. Finhakk gulrøttene i små biter, og tilsett gulrot og en boks hakkede tomater til gryta. La det hele småkoke på svak varme i ca. 30 minutter.
Varm burgerne på en plate i ovnen, på 200 grader i 15-20 minutter. Kok quinoa i dobbel mengde vann (eller annet tilbehør). Når burgerne er gjennomvarme skjærer du dem i biter, som du så vender inn i tomatgryta. Gjør dette rett før servering, så unngår du at burgerbitene mister all crunch. Spar gjerne noen biter til å drysse på toppen, for litt ekstra crisp! Fordel quinoa og tomatgryte i to skåler. Litt naturell fetaost og finhakket bladpersille smaker nydelig på toppen. God middag!

TIPS: Tomatgryte med burgere passer også supert som tilbehør til både pasta/spaghetti, ris, couscous og byggryn.

Liv Laga vegetarburger fra HOFF testes av Happyfoodstories