Vegetarmat på grillen har aldri vært enklere!

Det er ingen grunn til å gi slipp på dine grønne prinsipper, uansett om du skal på piknik i parken, på tur i skogen – eller fyre opp grillen hjemme. Her får du tipsene til vegetariske grillmåltider som er enkle å tilberede.

Livlaga native2 grill 1200x627

HOFF Liv Laga er en norskprodusert serie med vegetarmat som passer perfekt på grillen, og du trenger slett ikke å være noen grillmester for å lykkes. Med enkle forberedelser tryller du frem saftige vegetarburgere, røkte grønnsakspølser og miniboller med hvitløk til nye, grønne høyder. Alt du trenger å tenke på er tilbehøret. Her er noen fristende tips til hvordan du kan imponere med vegetarmat, både på hjemmegrillen og på engangsgrillen.

Grønn mat i det grønne
Ingenting smaker så godt som en picnic med gode venner, og hvorfor ikke smelle sammen et grønnsaksbasert festmåltid? En raus spinat- og quinoasalat gir mat til mange, og hemmeligheten bak en mettende salat er å tilsette ingredienser med masse smak og tyggemotstand. Denne spinatsalaten med italiensk vegetarburger, grillede grønnsaker og rødbethummus er en fargesprakende smakseksplosjon. For ekstra finesse, kan du ta med urteolje på glass, som du heller over før servering. Da bevares spensten i grønnsakene. For litt ekstra krønsj, kan du tilsette ristede gresskarkjerner. Glem ikke kald drikke og søte jordbær for en vellykket picnic.

Pølsefest under åpen himmel
Vegetarpølsene fra HOFF Liv Laga har den klassiske røkesmaken du forbinder med grillpølser. De er røyket over ekte bøkeflis, og er skapt for å grilles! Neste gang du skal overnatte under åpen himmel kan du trylle frem en oreganokrydret pinnebrøddeig som du har med hjemmefra. Når det er bålforbud, kan pølsefesten tilberedes med stormkjøkken. Pølser i pinnebrød er ikke fest, tenker du kanskje? Men når vegetarpølsene får følge av brokkolipesto og syltet rødløk, er det jammen ikke langt unna. Dette er sunn turmat med lavt fett- og saltinnhold, og pølsene inneholder ikke soya.
Oppskrift vegetarpølser med pinnebrød, brokkolipesto og syltet rødløk

Kjøttfri gourmetburger
HOFF Liv Laga har to typer vegetarburgere; original og italiensk. Begge variantene er basert på norske poteter, som har fått følge av andre grønnsaker. De er også selvsagt så kortreiste som mulig. Den italienske burgeren smaker av soltørkede tomater, mozzarella og hvitløk, og den originale burgeren nikker til Mexico med mais, linser og aspargesbønner. På hjemmegrillen er begge disse burgerne et perfekt utgangspunkt for å diske opp en skikkelig saftig burger. En deilig mais- og fløtestuing (creamed corn) og marinert sopp gir burgeren et gourmetalibi. Dette er slikke-seg-på-fingrene-godt!
Oppskrift på vegetarburger med creamed corn, brie og teriakymarinert sopp

Så enkelt reduserer du matsvinnet
Har du et ønske om å spise mindre kjøtt, eller kanskje kutte ut kjøtt helt fra kostholdet, så gjør du planeten en tjeneste. Da er du sikkert også opptatt av matsvinn? Ifølge NHO kastet nordmenn 78 kilo mat per innbygger i 2019*. En ypperlig måte å redusere matsvinnet på, er å bruke gårsdagens middagsrester i lunsjboksen. Resirkulere dem i ny drakt. Alle produktene til HOFF Liv Laga egner seg godt som kalde lunsjrester, som for eksempel i en god pastasalat med pesto. Du kan også pakke restene pent inn i en wrap sammen med dine favorittgrønnsaker. Litt dipp ved siden av, og vips har du et smakfullt energipåfyll midt på dagen. Dette kan du spise med verdens beste samvittighet!

*https://www.nhomd.no/politikk/en-barekraftig-mat—drikke—og-bionaring/matsvinn/